VIER de monoloog #IV

Jonge theatermakers presenteren nieuw werk
De vierde editie van VIER de monoloog is op donderdag 18 en zaterdag 20 januari te zien in Theater VIER in Nijmegen. Theatermaker Josje Eijkenboom speelt haar monoloog ‘De rode wolven’ gevolgd door de monoloog ‘Vriezer’ van Theater Nora. Met VIER de monoloog biedt Theater VIER een platform aan jonge makers om eigen werk te presenteren aan nieuw publiek.

‘De rode wolven’ gaat over een jonge vrouw die een onbekende ontmoet op een open vlakte in het midden van het bos. Een ontmoeting die haar leven verandert, overneemt en opslokt. Een vrolijke ontdekkingsreis door een somber landschap. Een überrit over de dorre vlakten van de geest, een toeristische trip langs de afgebrande bossen van hoop, wake boarden over de modderige paden van de verwachting.
De voorstelling wordt gespeeld door Josje Eijkenboom, die ook de teksten schreef. Ze kreeg daarbij artistiek advies van Gérard Schiphorst, de kostuums zijn ontworpen door Nicolle van den Hurk. Rinske Bosma en Valentina Elèni componeerden de muziek.

Theater Nora speelt ‘Vriezer’. In ‘Vriezer’ zijn we op de koffie bij een vrouw die cola drinkt. Ze kletst over haar leven, dat twee keer drastisch is veranderd: één keer toen ze nietsvermoedend naar een buurtbarbecue ging, en één keer toen ze nietsvermoedend van de trap af kwam om te ontbijten.
‘Vriezer’ is een voorstelling over vergeten wat je wil onthouden en onthouden wat je wil vergeten. Over hoe mensen soms niet zien wat er is, maar wat ze willen zien. Over hoe de som der dingen meer kan zijn dan de dingen zelf. De voorstelling wordt gespeeld door Willeke de Boer, met tekst van Noralie Jansen, in regie van Leander Zimmerman.

VIER de monoloog #IV is te zien op donderdag 18 en zaterdag 20 januari om 20:30 in het intiemste theater in de Nijmeegse binnenstad | Theater VIER, Derde Walstraat 98, Nijmegen | Kaarten kosten € 10,- en zijn online verkrijgbaar via bit.ly/vierdemonoloogIV of www.vierhettheater.nl
20-01-2018
Zaterdag 20:30
06-42602622
€ 10.00
yipee! an advertisement