Herfst-Voorstellingen

Muziek, (Kinder)gedichten, kunst aan de muur. Ikv 'Herfst Vieren & Dieren'
Op 1 oktober organiseert hoboïste Lidia van der Vegt voor de vijfentwintigste keer een seizoenconcert. Het programma deze keer is speciaal voor kinderen, maar natuurlijk kan iedereen ervan genieten, met het thema: dieren en het vieren van de herfst.

De middag bestaat uit drie verschillende miniconcerten van een half uur, waarin muziek afgewisseld wordt met (kinder) poëzie. Aan de muur zijn er schilderijen te bezichtigen van kunstenares Eveline Bongaerts, die prachtige gedetailleerde dier-portretten maakt. Elk concert kan men afzonderlijk beluisteren, maar bezoekers kunnen ook de hele middag bijwonen voor de zelfde prijs. In de pauzes kan men genieten van kruidkoek en warme chocolade drank.

Dit seizoenconcert is zeer gevarieerd. Concerten 1 en 3 gaan over verschillende dieren met bijbehorende kindergedichten, voorgedragen door Irma Bogers en Henk Barendregt. In het 2e concert gaat Sylvia Greve Peters het verhaal van “Babar het olifantje” vertellen (tekst van Cecile de Brunoff) op muziek van Francis Poulenc, bewerkt voor piano en blazers door Peter Greve. Bij dit verhaal worden de originele tekeningen van Jean de Brunoff geprojecteerd. Musici: Corien van den Berg: piano, Wim Markus: fluit, Lidia van der Vegt: hobo, Tui Clark: klarinet, Rosanne Rippen: fagot. Composities van o.a. Johannes Brahms, Benjamin Britten, Robert Schumann en George Gershwin (“Walking the dog”).

Harry Janssen maakt bloem-creaties van bloemen uit de vrije natuur. Kortom een middag die zeer onderhoudend zal zijn voor jong en oud.

Sponsoren: notariskantoor Mostart & Timmermans, Groesbeek en supermarkt Nico de Witt, Beek. De miniconcerten beginnen 14.15 uur, 15.15 uur en 16.15 uur. De deur is ruim een kwartier voor aanvang open.

Entree bij binnenkomst eerste of tweede concert € 10, kinderen: € 5. voor hele middag, bij binnenkomst laatste concert € 7,50. Kerkstraat 18, 6561 CC Groesbeek. Graag reserveren Mail daarvoor naar: lidiafrancis@yahoo.com. Zie ook www.lidiafrancis.nl.
01-10-2017
Zondag 14:15 - 16:45
€ 5.00 - € 10.00
yipee! an advertisement