Lezing ‘Mannen met een missie’


In het kader van het jaarthema 'Mannen met een missie' zijn er op Kasteel Amerongen lezingen over markante bewoners van het kasteel, waarbij steeds één van deze historische mannen wordt uitgelicht door een specialist.

De Heren van Amerongen zagen het als hun roeping om de roem van hun illustere geslacht hoog te houden. Dit deden zij door te strijden voor volk en vaderland, maar ook door op diplomatiek en bestuurlijk niveau hun invloed aan te wenden. Leo van Putten sluit de reeks af op 5 november met een lezing over Godard van Aldenburg Bentinck. Hij is auteur van verschillende boeken zoals Gouveneurs-generaal van Nederlands-Indië, Koopman en diplomaat en zijn laatste boek over Amerongen: Amerongen, een aenzienlijck vleck. Hij is historicus en biograaf van Godard van Aldenburg Bentinck.

De sessies worden gehouden tussen de schilderijen van de ‘Mannen met een Missie’ op de galerij van Kasteel Amerongen. Na de lezingen kunt u de rondleiding volgen die speciaal voor dit jaarthema is samengesteld.
05-11-2017
Zondag 11:00
€ 10.00
Incl. koffie/thee
yipee! an advertisement