Zomerconcerten met gedichten en kunst

Thema: Beminnen en Bezinnen
Drie kleine Zomer-Concerten met Gedichten in de Historische (Protestantse) kerk te Groesbeek
Klassieke muziek & gedichten, kunst aan de muur, bloem-creaties, cake met aardbeien
en vruchtendrank

Op 2 juli organiseert hoboïste Lidia van der Vegt voor de vierentwintigste keer een seizoenconcert. Het programma - dat Lidia deze keer de thematische titel “Beminnen & Bezinnen” heeft meegegeven - bestaat uit drie verschillende miniconcerten van een half uur, waarin muziek afgewisseld met poëzie de zomer zal inluiden. Aan de muur zijn er schilderijen te bezichtigen van kunstenares Ingrid Giesbers. In de pauzes kan men genieten van cake met aardbeien en vruchtendrank. Veel bezoekers genoten in de afgelopen seizoenen van alle drie de concertjes, maar ze zijn ook afzonderlijk te beluisteren. Voor de seizoenconcerten stelt Lidia elke keer een nieuw en verrassend ensemble samen.

Deze keer heeft Lidia de Portugese mezzosopraan Maria João Carmo en pianist Rik Helmes uitgeno-
digd. De klanken van de muziek zijn afwisselend; romantisch, rustig overdenkend, als ook met mediterrane passie, o.a. werken van componisten: Robert Schumann, Jules Massenet, Manuel de Falla, Frederic Mompou.

Over haar werk vertelt Ingrid Giesbers: ʻSchilderen en scheppend bezig zijn is mijn grote passie. Ik
zie vooral in de natuur de mooiste vormen, structuren en kleuren die me inspireren tot het maken van iets moois.ʼ Naast schilderijen voor binnenshuis maakt Ingrid ook speciale tuinschilderijen op een houten ondergrond.

De gedichten worden voorgedragen door Irma Bogers en Marcel Becker. Harry Janssen maakt
weer prachtige creaties van zomerbloemen uit de vrije natuur. Dank aan sponsoren: notariskantoor Mostart & Timmermans, Groesbeek en supermarkt Nico de Witt, Beek.

De miniconcerten beginnen 14.15 uur, 15.15 uur en 16.15 uur. De deur is ruim een kwartier voor
aanvang open. Entree bij binnenkomst eerste of tweede concert € 12,50 (voor de rest van de middag), bij het laatste concert € 7,50. Entree kinderen: € 2,50. Kerkstraat 18, 6561 CC Groesbeek. Reserveren is aan te raden. Mail daarvoor naar: . Zie ook .
02-07-2017
Zondag 14:15 - 16:45
06-25446265
€ 7.50 - € 12.50
yipee! an advertisement